Chicago – “I’m a Man”

Svibanj – 1969.

Kad je the Spencer Davis Group snimio pjesmu „I’m a Man“ nisu ni sanjali da će pjesma postati rock standard. I ne samo to, danas postoje nebrojene obrade, koje samo potvrđuju kvalitetu opusa tog benda.

Jedna od najpoznatijih, a možemo komotno reći i najvećih obrada je grupe Chicago ili točnije rečeno, grupe Chicago Transit Authority, kako se u trenutku izlaska prvog albuma, na kojem je bila pjesma, zvao bend.

Chicago je udahnuo novi, drugačiji život ovom evergrinu i dakako, smjestio Terry Katha u povijest, rame uz rame velikanima gitare tog, ali i sveg doba.

Interesantno je da je pjesma izdana kao „b“ strana singlice. Na „a“ strani se nalazila ništa manje dobra “Questions 67 and 68“.
Obje su se popele na Billboard, osiguravajući proboj nadolazećem albumu.


Chicago – “I’m a Man”

Chicago – “I’m a Man”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci