King Crimson – “Heaven and Earth” / box set

Travanj – 2019.

Bilo je to vrijeme kad su iz King Crimson tabora stizale bez prestanka friške vijesti.

U mjesecu Travnju, prva koja je stigla bila je najava i potom objava box seta “Heaven and Earth”. Bio je to sedmi box set benda koji svojim sadržajem pokrio razdoblje rada grupe od 1997. do 2008. godine.

Box set je bio popraćen i s jubilarnim izdanjima albuma “The (Re)ConstruKction of Light” i “The Power To Believe”.

Ovim box setom King Crimson napokon pokriva kompletan rad od osnutka do današnjih dana.
Malo je reći da su box setovi kolektorska izdanja, jer su sastavljeni od toliko materijala da prosječni ljudski život teško može apsorbirati i dio njega.

S osobne strane, pozdravljam svako ovakvo izdanje, iako bi mi bilo draže da je i vinil u opticaju, ali kad se vide gabariti izdanja onda je jasno i radi čega nije.

“Heaven and Earth” box set je sastavljen od 24 diska, 18 x CD, 4 x Blu-Ray i 2 x DVD-A – čime se u potpunosti pokriva djelovanje grupe od Prosinca 1997. godine do Kolovoza 2008. godine.

Dakako, kao i svi box setovi na ovom svijetu i ovaj će biti opremljen memorabilijom, knjigom rijetkih fotografija, preslike bilješki i svega što je grupa proizvela u kreaciji albuma iz tog razdoblja.

Druga je vijest u ovom kontekstu da je cjelokupan katalog grupe, svi albumi koje je snimila postali dostupni na Spotify streaming servisu. Streaming je počeo u stvari kao najava turneje “50th Anniversary Tour”. (samo ime sve kaže!)

I naposljetku kao treća, možda najveća vijest vezana za King Crimson u Travnju 2019. godine, na sljedećoj turneji bend dobiva novog člana. Theo Travis će na saksofonu, flauti, .. i klavijaturama obogatiti ionako prebogat zvuk legende. S njime pozornica broji devet muzičara. (9!)
Neman se povećala za jednu glavu!

U Lipnju je počela velika slavljenička turneja. Nažalost Hrvatska nije bila na listi. Karte za njihove koncerte, pa i cijelu turneju su planule nedugo nakon što su puštene u prodaju, što dovoljno govori samo za sebe.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci