Whitesnake – “The Purple Album”

Travanj – 2015.

Rock ikone iz osamdesetih, Whitesnake izdaju novi album. U biti, ovo baš i nije bio “novi” album, jer se sastoji od kompozicija koje je Coverdale izvodio s Deep Purple, dok je bio njihov član.

Drugim riječima, “Purple Album”, što i sam naslov kaže, je svojevrsna posveta bivšoj matičnoj grupi.

Kompozicije su dakako odabrane iz razdoblja postave Mark III i Mark IV, kad je David Coverdale igrao bitnu ulogu u profiliranju i reafirmaciji same grupe. Naslovi kompozicja na albumu manje više sve kažu!


Whitesnake – “Burn”

Interesantno je ipak čuti obrade klasika Deep Purple, ali isto tako, album jasno definira poziciju i status Davida i grupe Whitesnake.

Ne zaboravimo, David Coverdale je svojevremeno osnovao Whitesnake, i u raznim inkarnacijama mu se pridruživala skoro pa cjelokupna postava Deep Purple.

Dakako, sama muzika je bila produžetak heavy rocka sedamdesetih, s prilagodbom u osamdesete.


Whitesnake – “Soldier Of Fortune”

Drugim riječima, prilagodba se svodila na prilagođavanje novim medijima, u kojima se David Coverdale veoma dobro snašao. Prisustvo na MTV kanalu i sličnim stanicama je pridonijelo planetarnoj popularnosti ovog benda.

Album je u biti presudan za ovaj dio karijere Davida Coverdalea, jer duže vrijeme od njega nije bilo friških novosti. Pogotovo u svjetlu činjenice da je album redom dobio pozitivne kritike.

Standardi su dobili novu energiju i novo pakovanje. “Soldier of Fortune”, “Stormbringer” i pogotovo „Mistreated“… su ipak klasici rocka zar ne!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci