Deep Purple – “From The Setting Sun” & “To The Rising Sun”

Travanj – 2015.

Deep Purple je pripremio do tada neviđenu ofenzivu na tržištu. Lansirana su ni manje, ni više nego dva velika izdanja, (audio i video formati).

Prvo izdanje je snimljeno na “Wacken” festivalu, gdje su Deep Purple pomalo neočekivano, pomeli daleko mlađu konkurenciju. Drugo je snimljeno u dalekom Japanu, prilikom posljednjeg gostovanja grupe u Zemlju Izlazećeg Sunca.

Dakle, na tržište su lansirani “From The Setting Sun” i “To The Rising Sun”. Oba izdanja imaju CD, vinyl i DVD verziju, te su dakako na svim mogućim streaming servisima.

Kao pilot je lansiran standard “Black Night”.


Deep Purple – “Black Night”

“From The Setting Sun”, izlazi kao trostruki album i po prvi puta grupa izdaje video sniman u 3D tehnici.

“To The Rising Sun”, je isto tako izdan kao trostruki album i dakako, kao i prethodnik, u Blue Ray verziji na DVD-u.

Očito je da stari rockeri ne posustaju i u poznim godinama. Dapače, puštaju naznake ovoga materijala. Roger Glover je baš tim povodom izjavio da su kao grupa bili u studiju i odradili par jamova, iz kojih bi se mogao roditi novi materijal. Najava se pokazala kao točna, jer je dvije godine kasnije izašao “InFinite”.


Deep Purple “Perfect Strangers”

Deep Purple su redovni posjetitelji ovih prostora. Posljednji koncert su održali u Zadru. Bilo je to drugo njihovo gostovanje u nas u rasponu od par godina (prethodno je bilo u Splitu, na Gripama!).

Nažalost, bila su to ipak dva različita koncerta. Dok je prvi, u Splitu bio nabijen pozitivnom energijom i izvanrednim odazivom publike, koncert u Zadru je ipak bio “gig” koji se zaboravlja čim se ugase svjetla pozornice. S druge strane, nema smisla tome pridavati potpuno negativnu konotaciju, jer Deep Purple su bez prestanaka na turnejama i nastupaju na pozornicima diljem svijeta. Samim tim, imaju dobre, ali i one druge dane.

No, bitno je da su na sceni!

I sami su jednom rekli, da će raditi turneje dok god to budu mogli fizički podnijeti.

Kako se manje više svi približavaju sedmom desetljeću života, nadam se ipak, da će još bar jednom doći do nas, ako ne ništa, onda po posljednje “zbogom”.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


*Sve naknade za autorska i srodna prava regulirane ugovorom s Gradskim Radio Trogir!
*All copyright, royalties and related fees regulated by the contract with Gradski Radio Trogir!

Povezani članci