Paul McCartney – “Tug of War”
26. Travnja – 1982.

S prva dva solo albuma Paul McCartney su pokušao udaljiti od legislative matične grupe the Beatles, ali, povijesno gledano, rezultati su bili u najmanju ruku, mršavi. Do te mjere da je jedan od najvećih „songwritera“ u povijesti moderne muzike ušao u začarani krug zvan samodopadnost, te tako sebe amputirao od realnog vrednovanja učinjenog. No, trgnuo se na vrijeme, pogotovo jer je sa svojom grupom Wings došao do točke nakon koje nije mogao naprijed.
Dezorijentiranost je bila riječ kojom bi se opisao trenutak u kojem se našao Paul McCartney.

Kako mu materijala za skladanje i kvalitetnih pjesama nikad nije falilo, pozvao je starog pajdaša iz Beatles dana, producenta George Martina, da mu pomogne kanalizirati ideje koje su mu se vrtjele po glavi. Dakako, George objeručke prihvaća, te McCartney putuje na Bahame u Georgeov studio, gdje počinje snimanje trećeg solo albuma. Suradnja je bila toliko plodna da je nakon mjesec dana ne samo album dobio konture, već je ostalo kvalitetnih pjesma koje su mjesto našle na nasljedniku, albumu „Pipes of Peace“

Po povratku u London, rad na albumu se nastavlja, ali sudbina je htjela da ne bude gotov u tim trenucima. Naime, jednog jutra stiže vijest da je John Lennon ubijen u New Yorku. McCartney je bio očajan, devastiran vješču. George Martin, iako engleski hladan, nije mogao prihvatiti tu činjenicu, te su nakon par dana odlučili staviti cijeli projekt novog albuma na led i nastaviti kad budu spremni za to.


Stranica koju ste otvorili je samo uvod u objavu. Integralnu verziju možete naći ovdje!

Povezani članci