The Kinks – “Kinda Kinks”

Ožujak – 1965.

The Kinks izdaju drugi studijski album “Kinda Kinks”.

Bilo je do donekle na brzinu sklepano izdanje, napravljeno za vrijeme turneje benda po Aziji i snimljenog neposredno po povratku.

Ray Davies i ostatak grupe nisu bili zadovoljni napravljenim, jer sve se radilo na brzinu i pod ogromnim pritiskom, a u nakani diskografske kuće da odštanca extra škude na račun prvijenca i pažnje koju je priskrbio grupi.

Dovoljno je reći da je album snimljen i izdan u samo dva tjedna. Iako je potencijal grupe bio očit i bilo je jasno da će the Kinks ostati na sceni i to u gornjem razredu otočke scene, to nije omelo kuću da ih satjera u kut i naposljetku izda napola dovršeni album. Album po svim kriterijima ima daleko kvalitetniji materijal od prvijenca, ali baš zbog pritisaka i nedozvoljavanja umjetnicima da zaokruže svoju viziju, album produkcijski, pa i aražmanski debelo zaostaje za prethodnikom. (a trebalo je biti obrnuto!).


The Kinks – “Tired of Waiting for You”

Žalosna prica o diktatu beskrupuloznosti nad naivnom kreativnošću. Neke stvari se nikada ne mijenjaju.

Pored svega, album izbacuje na top liste singlicu “Tired of Waiting for You”, koja se penje na #1 mjesto UK liste singlica. Sam album dolazi na #3 mjesto UK liste albuma.

Pjesma s albuma, “Wonder Where My Baby Is Tonight” je kao singlica izdana u Norveškoj i Švedskoj, godinu dana kasnije i potpomognuta pjesmom “I Need You”, dolazi na #7 mjesto tamošnjih lista.

Sve u svemu, pored neosporne ekplozije kreativnosti, album i cijela priča oko njega ostavlja gorak okus u ustima.


The Kinks – “Kinda Kinks” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci