Ogenj Gori

Ima jedna grupa čudna, iz Koprivnice dolazi. Ognjenim mačem reže zrak i pali zemlju.

Žestoka ekipa koja spaja sve što ja volim, etno, rock, punk, psihodeliju, blues…

Otišao sam na dva njihova koncerta i ostao u soku.

Poslije njihovog koncerta u Kocki, ostao sam šokiran energijom i kvalitetom izvedbe koju mogu slobodno usporediti sa bilo kojim svjetskim bendom. Svega ima tu i Nirvane i Green daya i System of a downa, ali na originalan, jedinstven način.

Tako u pozitivnom šoku gledam i slušam, odmahujem glavom u nevjerici jer sve što izlazi iz tih instrumenata i grla pogađa ravno u centar moga bića, onaj glazbeni DNK bitak u meni . Namjerno poslije takvog koncerta nisam htio pisati o koncertu. Htio sam da se emocija slegne i htio sam potvrditi mišljenje na još jednoj svirci uživo.

Sada, poslije svega, nakon dvije žestoke svirke, nakon Splita i Bjelovara, mogu napisati da se radi o iznimnom bendu koji kvalitetom svirke i energijom osvaja.

Vokal jak i ne gubi na snazi, gitara nevjerojatna, u klasi Stefanovskog. Godinama, nisam vidio i čuo da netko tako svira gitaru, čudesno. Bas, vrhunski, bubanj odličan, energija benda, sinergija s vokalom, akustična gitara, sve je to posloženo u ludom kolopletu zvukova.

Tekstovi moćni, pjevni, od žestokih rock himni do tužnih, svakodnevnih tema, ali uvijek žestoko, do srži iskreno.

Bend naginje etnu, nešto Međimursko, Irsko, neodređeno, ali ludo, kaotično i logično, kvalitetno…

Gitarska sola, bas sola, sve je to majstorski odsvirano da se stalno pitate, slušam li ja ovo upravo?

Ne vjerujete da ti momci nisu na televiziji, da ne pune koncertne dvorane. Tužna Hrvatska realnost nas navikava da ovakvi bendovi ne postoje u javnosti i da ih možete slušati samo u klubovima i kafićima .
Upali smo u paralelni svemir, u svojevrsnu zonu sumraka gdje sve što je kvalitetno i svjetski ili odlazi ili ostaje na margini.

Ajmo Ogenj, nemoj da se žar ugasi,  ima još  nas željnih i žednih prave glazbe


*Sve fotografije ustupio bend — HVALA!


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci