Jethro Tull vs Metallica = 1 : 0 !

Veljača – 1989.

Želeći uhvatiti korak s vremenom, vodstvo Grammy fondacije odlučuje uvesti novu kategoriju u paleti nagrada, Best Hard Rock/Metal Performance (Vocal or Instrumental). Ništa lošeg u tome i vjerojatno bi se malo tko spominjao tog datuma, 22. Veljače 1989. godine da nije bilo …….

Prvi nominirani bendovi za tu nagradu su bili Metallica sa svojim albumom „…And Justice For All“, Jane’s Addiction za debut album „Nothing’s Shocking“, AC/DC s jedanaestim albumom „Blow Up Your Video“, Iggy Pop za pjesmu ”Cold Metal” i naposljetku, totalni outsideri u žanru, Jethro Tull sa svojim zadnjim albumom „Crest of a Knave“.
Voditelji ovog djela predstave su bili Alice Cooper i Lita Ford.

Na provi, uoči glavne predstave, na papirima koji su imali u ruci je bila redom ispisana Metallica, kao apsolutni i neprikosnoveni favorit. Do te mjere da se Jethro Tull nije uopće pojavio na ceremoniji, jer im nisu dali ni teoretske šanse za ikakvu pobjedu.

Predstava je krenula, Alice i Lita su izašli na pozornicu, odrecitirali imena nominiranih i potom je Alice izvukao zapečaćenu omotnicu. I počeo citati: „And Grammy goes to, ….. Jethro Tull“. Nevjerica, a u dvorani djelom tajac djelom smjjeh. Svi su mislili da se radi o šali. Čak je Alice provjeravao pečat, ali, … .
Nevjerojatni rasplet događaja kojeg nitko, ali apsolutno nitko ni u snu nije očekivao. Da Jetro Tull, pored Metallice, Iggyja, Jane’s Addiction, AC/DC, odnese nagradu za naj heavy metal ….

Sam je Anderson kasnije izjavio da mu je trebalo nekoliko dana da prihvati ovu pobjedu kao stvarnost, a ne kao sprdačinu.

Događaj je prepun anegdota, da bi se samo o tih par minuta mogla napisati cijela knjiga, ali za ovu povijesnu noticu, ovo je dovoljno.

Summa summarum, Jethro Tull je te godine odnio pobjedu u kategoriji Heavy Metal bendova i izvedbi ispred perjanica pokreta.

I to je to!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci