Santana – “Beyond Appearances”

Veljača – 1985.

Trebalo je čekati pune dvije i po godine nakon što je Santana izdao album „Shangô“.

Zakapao se u studio s nebrojeno suradnika, od kojih je mala armija bila na listi „Santana Bend“-a, a druga na listi suradnika, ukupno dvadeset sa Santanom.
Impozantan broj iza kojeg na kraju nije stajalo ništa, ili još bolje rečeno, jedno veliko, ništa.

Santana se u potpunosti udaljio od svog originalnog izričaja, udaljio se i od meditativne faze i pokušavao prodrijeti u main-stream s main-stream stilovima koji mu jednostavno nisu lijegali. Na stranu što je latino muzičar i što mu je ta muzika u venama, ipak Santana i kombinacija disca, soula i funka jednostavno nije donosila inspiraciju. A pogotovo ne inspiraciju pred kojom su se saginjale glave i publika bacala u trans.


Santana – “Say It Again”

Santana je dotakao kreativno dno s ovim albumom i čemu tajiti, iza njega je ostala samo prašina, a ispred njega u tom trenutku više nije bilo ničega. Ipak je trebalo proći još par albuma i Santana ostaje bez ugovora za snimanje. Kreator multimilijunskih tiraža albuma je ostao bez ugovora u ruci!
No, to je neka druga priča, za neku drugu priliku.

Album „Beyond Appearances“ ima svojih (rijetkih) trenutaka, vjerojatno će manje zahtjevni slušatelji naći nešto i u njemu, pogotovo oni koji su se susreli s njime koju godinu unazad, ali generalno govoreći, ovo je album koji je nastavio Santaninu kreativnu hibernaciju, iz koje će ga povremeno buditi tu i tamo koji album, a onda dobro razbuditi  „Supernatural“, koji ga je vratio na nekadašnje pozicije.

I da, najbolje kod ovog albuma je njegov omot. Klasičan Santana omot inspiriran „Bitches Brew“ omotom, ali svjetlosnim godinama daleko od njega.


Santana – “Beyond Appearances” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci