RUSH no more!

Siječanj – 2016.

Rush, bend koji je bio kost u grlu grupi Led Zeppelin u Americi, band koji je prodao više albuma od njih, punio veći auditorij nego oni, ukratko, bend koji je zasjenio najveću od najvećih grupa prošlog stoljeća.

Da, to je bio Rush!

Iako nedovoljno priznat na europskom kontinentu, ipak je i na njemu stekao kultni status i epitet najdugovječnijeg rock tria u nepromijenjenoj postavi. Svojim su albumima utirali put progresivnim naraštajima i čemu tajiti, američka garaža je cupkala u mraku čekajući da njihov album ugleda svjetlo dana.

Prvi put su se temelji ove solidne građevine uzdrmali kad je Neil Peartu poginula kći, te je grupa otišla u hibernaciju, da bi par godina nakon toga ipak Neil smogao snage i krenula je druga mladost ove velike grupe.


Rush – “Tom Sawyer”

Posljednja turneja “R40 Tour” je održana 2015. godine, a njome su slavili 40 godina od dolaska Neil Pearta u grupi (Neil nije bio embrionalni član grupe. John Rutsey je bio bubnjar koji je snimio debut album, ali je napustio grupu po njegovom izlasku)

Po završetku “R40” turneje Neil je izjavio da mu je dosta te da će se uskoro povući. Iako su u izjavama davali neku mogućnost neke nove, oproštajne turneje, to se nije dogodilo, i Alex Lifeson je potvrdio ono što se dugo nagađalo, Rush prestaje s radom!


Rush – Spirit of Radio

No, ne i aktivnosti članova, jer Alex Lifeson je već snimio neke materijale s pajdašem iz grupe Geddy Leejem, te možda u budućnosti i vidimo nešto od toga. Isto tako, sam Alex je zauzet pisanjem muzike za nekoliko projekata, tako da u biti samo Neilostaje van igre“.

41. godina je prošla od kako su tri golobrada mladića, Alex Lifeson, Geddy Lee i Neil Peart, krenula na putovanje koje ih je dovelo na vrh vrhova muzičke umjetnosti.

S oscilacijama u osamdesetima, Rush je bio i ostao jedna od najvećih grupa prošlog i ovog stoljeća, ma koliko šutjeli o tome na ovim prostorima!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci