Hatfield and the North – “Afters”

Siječanj – 1980.

Ostaje pomalo nejasno ili pak, sve je jasno. Izdavanje albuma „Afters“ je samo plod pohlepe diskografske kuće i ništa drugo. Jer, kako objasniti kompilaciju koja se izdaje pod imenom grupe koja u svom opusu ima samo dva studijska albuma („Hatfield and the North“ i „The Rotters’ Club“).

No, što je tu je, album „After“ je lansiran i sastoji se od par kompozicija s prvog albuma, par s drugog, od kojih su neke verzije snimljene u živo, te snimke sa singlice “Let’s Eat (Real Soon)” / “Fitter Stoke Has a Bath”.


Hatfield and The North – “Oh, Len’s Nature!” / “Lything and Gracing”

No, sve te (striktno) financijske konotacije ipak padaju onog trenutka kad se stavi igla na vinil. Hatfield and the North su jednostavno veliki i predstavljaju vrh izričaja kojeg je iznjedrila i njegovala Canterbury scena.

Iako danas djeluju pomalo arhaično, ne može im se negirati ingenioznosti i inovativnost, dakako u okvirima izričaja kojeg su djelomice i lansirali.

Album je u biti idealno štivo za upoznavanje benda jer se na jednom mjestu nalaze dijelovi cijelog opusa grupe, ali i za poznavatelje opusa i rada grupe, pa i Canterbury scene uopće, jer album otvaraju alternativne snimke kompozicija koje su se našle na prvom istoimenom albumu. Tu su i kompozicije snimljene u živo, tako da bi i one trebalo biti neki mamac za potencijalne kupce.

Sve u svemu, za iole opreznog kolekcionara koji pazi na novac uložen u vinil, nepotreban album, pogotovo ako se posjeduju dva originalna studijska ostvarenja.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci