Journey – „Look Into The Future“

Siječanj – 1976.

Grupa Journey izdaje drugi album „Look into the Future “. Bio je početak kraja nečeg što je jedva počelo.

Prvijenac grupe “Journey (In the Lifetime)” je bio sve samo ne naivni debut grupe koja bi mogla nešto napraviti u budućnosti. Pored svih mana bio je to vrhunski album, ali njegova veličina čak nije bila ni u tome. Bila je skrivena među pjesmama, idejama i načinu na koje su plasirane.

Prvijenac je bio nagovještaj nečeg velikog, ali malo tko je to tada vidio. Pogotovo nisu vidjeli moguli iz udobnih fotelja, ljudi koji su zaslužni za ovu tužnu priču.

Pritisak diskografske kuće je počeo po samom izlasku albuma prvijenca, jer se album nije prodavao u milijunima primjeraka. Iako je grupa imala pozitivne reakcije kritike i respektabilnu armiju sljedbenika, sve je to bilo malo.

Pod pritiskom nastaje drugi album, „Look into the Future “, koji već označava skretanje s putanje prvoga, iako u sebi još uvijek nosi dašak progresive u obliku dvije kompozicije, naslovne i “I’m Gonna Leave You”.


Journey – „Anyway “

Pa i to skretanje ne bi bilo toliko pogubno po izričaj da su uspjeli krenuti stopama izvanredne kompozicije “Anyway”, koja je prepuna atmosfere i zaraznog rifa.

Ali ne, Journey su izdali nakon ovog album još jedan, album, “Next”, s kojim su se još više udaljili od originalnog izričaja, da bi četvrtim, … bolje ne spominjati, .. bio je to neki sasvim drugi Journey!


Journey – „Look Into The Future“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci