Tim Blake – “The Tide Of The Century”

Siječanj – 2001.

Tim Blake izdaje album “The Tide Of The Century”.

Album je svojevremeno pobudio veliku pažnju u underground krugovima, jer je ovaj klavijaturist na osebujan način donio sliku modernog društva i svojom muzikom opisao ono što katkad stane u podeblju knjigu.

Album je došao punih devet godina nakon prethodnika “Magick”, koji je pak došao punih trinaest godina nakon svog prethodnika “Blake’s New Jerusalem”. Dakle, sve upućuje u skoro perverznu minucioznost umjetnika koji na svjetlo dana iznosi samo one note koje je tisuću puta prevrnuo i osvjedočio se u njihovu smislenost i razlog postojanja.

Album “The Tide Of The Century” je po svom izlasku stekao zasluženi status te je po starom dobrom običaju dobio i remasteriranu verziju. (Orginal nije bio dobro masteriran!?)

Tim Blake nije nepoznanica u underground krugovima, jer je član grupe Gong i grupe Hawkind.


Tim Blake – “Crystal Island” 

Iako je svojim solo izričajem udaljen od legislativa obaju grupa, Tim se u širim krugovima ipak u potpunosti vezuje uz njih. O razlozima nema smisla razglabati, jer Gong i Hawkind su institucije moderne muzike, te svojim imenima pokrivaju sve oko sebe, ma koliko u biti različito bilo.

I da se za kraj vratim na album “The Tide Of The Century” i citiram jednog kritičara, koji je u završnoj riječi o albumu napisao:

A masterpiece by a man whose talents are many and whose voice is little heard. A must-have for music-lovers of the period.

Dovoljno!?


“The Tide Of The Century” / full album


 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci