Chris Tomlin – “Emmanuel – Christmas Songs Of Worship”

Bog s nama

Svetost života. Jedinstveni dar svim stvorenjima. Potreba za povezivanjem s Bogom, temeljem svih bića.

S djetinjim strahopoštovanjem prema svom Tvorcu i naoružan nevjerojatnim darom komunikacije, teksašanin Chris Tomlin posvećen je pisanju pjesama koje šire evanđelje, stvaraju jedinstven zvuk, povezuju se s crkvama, pojedincima i na kraju povezuju ljude posvuda s Bogom.

Čovjek je koji se ne boji pjevati iz sveg srca, te svoj glas ne skriva iza moćnih instrumenata, već ga pomoću njih naglašava i pjeva hvalu Gospodinu za sve što vrijedi. Pronašao je način kako spojiti prošlost i sadašnjost kroz glazbu i riječi koje su bezvremenske koliko i vremenske. A kada se liturgija susreće s ostavštinom, za ovog umjetnika, pjesnika, grešnika i sveca, rezultat je bogat spomenar bogoslužja i harmonije, glazbe i sjećanja, smijeha, ljubavi i života.


Chris Tomlin – “Emmanuel God With Us”

Stigao je prosinac, a s njim i sve božićne radosti. Božićni običaji obnavljaju mnoga sadržajno vrijedna djela na očitovanju čovjekoljublja, od čestitanja i darivanja do pomirbe zavađenih i novog poleta u obiteljskom životu. Pjesme odišu ozračjem radosti i svečanosti, a sadržajem su zapravo prepjev božićnog evanđelja i kršćanskih vjerskih istina.

Bog nam je dao glazbu da se izrazimo… nijedna druga umjetnička forma ne zadire u dušu tako brzo, tako intenzivno. Jedan od radosnih načina na koji možemo naviještati Božju slavu među narodima je pjevanje božićnih pjesama tijekom vremena Došašća.

“Riječ je postala tijelo i krv i prebivala među nama.” Značenje Emanuela je upravo to, Bog je sada naš bližnji, on je s nama, uz nas.


Chris Tomlin – “O Come, O Come Emmanuel”

Spajajući bezvremenske klasike s originalnim božićnim skladbama, melodične himne koje vam potresaju srce, ‘Emmanuel – Christmas Songs Of Worship’ hrabro eksplodira zasljepljujućom bojom i svjetlom, slaveći Isusovo rođenje, te intezivirajući osjećaj Božje ljubavi za svakoga od nas.

Vodeći se akustičnom gitarom prožetom countryjem i srednjim ritmom u pozadini, kao duboko kršćansko svjedočanstvo, Chris Tomlin prekrasno spaja tekstove s glazbom kako bi stvorio nezaboravno iskustvo od prve do zadnje pjesme, pružajući dar oživljavanja neopipljivog da se doživi i dotakne.

Elokventne klavirske dionice, suptilno pršteće gitare, njegovi ekspresivni iskreni vokali i pozadinski zborski vokali koji se pojavljuju u intervalima, te evokativni tekstovi kombiniraju se kako bi ponudili nadu tamo gdje je potrebna i tražena. Kompetentne harmonije tako inspirativne, utješne i ljekovite uz motivirajuće melodične prizvuke, motivi koji plijene pozornost, aranžmani puni poštovanja, te stihovi koji izazivaju uzdahe evanđelja, uz održavanje protoka energije koja koristi ideju glazbe kao metaforu za našu hvalu Bogu.

Bez kompromisa u lirskom intenzitetu i dirljivosti, ovo je album koji ima modernu kršćansku glazbenu (Contemporary Christian Music – CCM) crtu, dobrodošao zbog svoje lirski usidrene poruke milosti, kako bi u ovim teškim vremenima vjernici mogli dobiti utjehu u vjeri izraženoj kroz iskrene tekstove i kontemplativnu, optimističnu glazbu.


Chris Tomlin – “I Heard The Bells On Christmas Day” (Live)

Sa svojim bogatim temama osobnih duhovnih bitaka, vjernim hvalospjevima u svim godišnjim dobima i bogatstvom milosti koju Bog izlijeva na nas, ova kolekcija pjesama doista ne može a da vas ne “podigne”.

Ove godine razmotrite Božić na nov način. Ovo je prigoda da pozovete Isusa u svoje srce. Tada ćete imati “Sretan Božić“. Radost i mir koje ćete primiti trajat će cijelu godinu dok Bogu zahvaljujete na svemu darovanom.

Isus je razlog vremena!
Radujte se!


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci