Mesmera – “Paralyzer”

Prosinac – 2016.

Melodic heavy metal band Mesmera iz Trogira, je potpisao ugovor za izdavanje albuma s diskografskom kućom Miner Recordings. Kako je Miner Recordings poznata po „detekciji“ perspektivnih grupa i njihovom lansiranju, očekivanja su bila velika.

Mesmera je album u potpunosti snimila i ispolirala prije potpisivanja ugovora. Sniman je u studiju Gorana Kovača u Splitu u razdoblju od Veljače do Rujna 2015. godine. Izuzetak su bubnjevi, koji su zasebno snimljeni u prostoru Gradske glazbe Zvonimir u Solinu, u Veljači 2015.


Mesmera – “Paralyzer”

Snimanje mix i mastering je radio Goran Kovač, koji je, prema riječima samih članova, tijekom cijelog procesa bio kao šesti član benda.

Cover artwork i booklet design je radio Kristijan Kuliš, a fotografije za album Maja Maljković.

Album sadrži 11 pjesama. Lansirana su i dva pilota, prvi je bio video singl “Bury us Alive” i drugi, video singl s naslovnom pjesmom “Paralyzer”.

Sam naziv albuma je svojevrsna metafora dugog i teškog puta punog raznih prepreka, koje kao da su bile potrebne da grupa izbaci ove pjesme na svjetlo dana i time de facto zaokruži ovo razdoblje svoga rada.


Mesmera – “Insanity” 

Po njegovom izlasku, bend je održao promociju u jednom od klubova u Splitu.

Samo stvaranje i lansiranje albuma nije prošlo bez personalnih promjena. Grow/scream vokal Joško Civadelić je napustio grupu i na njegovo mjesto je došao Ante Balov.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci