King Crimson – “Prelude: Song of the Gulls”

Objavljeno 12.06-2018.

Jednom sam prilikom raznolikom društvu pustio kompoziciju “Prelude: Song of the Gulls”.

Kad je sobom zavladala tišina, jedan vrsni poznavalac klasićne muzike je na prve note prokomentirao: “ovo je netko od ruske sedmorice!“.

Na njegovo ogromno iznenađenje, nitko od velike ruske sedmorice ovo nije skladao, već Robert Fripp s uvrnutom ekipom iz Giles, Giles and Fripp, (“Suite No. 1”), a ekipa koja je snimla album “Islands”, vrhunski obradila.

Sa nevjericom se gledao omot albuma, ali ….

Bila je to kreativna faza u kojoj se jednim pogledom osvrtalo na jazz, planiralo nevjerojatno teško, a sviralo blizu klasike.

Od svih kompozicija na albumu “Islands”, “Prelude: Song of the Gulls” je najbliža čistoj klasici i time se izdvaja ne samo na ovom albumu, već i u cijelom bogatom opusu grupe King Crimson.

Poslušajte ovu čudesnu kompoziciju i njenu obradu u izvedbi Kamera Quinteta!


King Crimson – “Prelude: Song of the Gulls”

Kamera Quintet (King Crimson) – “Prelude: Song of the Gulls”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci