M.O.R.T.
Zagreb, Vintage Industrial Bar
24. Studenoga – 2022.

kako su sinjski puškomitraljesci izrešetali Zagreb

M.O.R.T. …. Vintage industrial bar … četvrtak 24.11.22 ili ti ga kako su sinjski puškomitraljesci izrešetali Zagreb!

Iako je koncert sinjskih punk-blues boraca bio najavljen za 20 h, naravno to se nije dogodilo, već su gerilci izašli na pozornicu negdje oko 22 h.

Cijelo vrijeme dok smo čekali izlazak ratobornih Sinjana iz zvučnika je treštao zvuk na kojem su M.O.R.T.-ovci odgojeni, novosadske Boye, Čonta, Pekinška Patka, Cane i Partibrejkersi, Koja, Zeleni zub, Disciplina i Idoli s Paket Aranžmana, tako da me kašnjenje nije izbacilo iz tračnica.

Negdje oko 22 h izlazi lik i u Vrdoljakovom stilu, „ala La Cinema“, najavljuje M.O.R.T.

Vintage pun ko brod, tako da ne bi više stao ni pjevač M.O.R.T.-a, koji je svojim sinjskim doskočicama uveseljavao šaroliku publiku, od propupalih punkerica do starijih rockera, bluzera i punkera.

Odmah su krenuli žestoko, sirovo, agresivno, stvorivši intenzivnu pozitivnu vibru i interakciju, pogotovo s onim dijelom publike zalijepljenim tik, tik uz pozornicu.

Mnogi će kazati da ih iritira androgeni glas pjevača, no, začudo, taj vokal koji me neodoljivo podsjeća na pjevanje Trulog Ivana i brojalice velikog Mark E. Smitha.

Sinoć je u Vintageu u nekoliko navrata bacio publiku u ekstazu, tako da su prema pozornicu osim tenisica, počeli letjeti i dijelovi ženskog donjeg rublja, dakako sve je to bilo začinjeno i već tradicionalnim pogom i skakanjem s pozornice u publiku.

Veliki broj fanova ljepšeg spola otpjevalo je cijeli koncert u mahu, što me zapravo i začudilo. OK, reći će neki dušobrižnici, ima tu i Stoogesa i Motorheada. .. ,

Ali ovakav izvor energije odavno nisam imao prilike vidjeti. Bend je istrčao na dva bisa, s tim da se drugi bis pretvorio u općenarodno veselje kad su se fanovi popeli na binu i doslovce na ramenima odnijeli M.O.R.T.-ovce.

Ima nade, punk nije mrtav!


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci