Irena Žilić
Šibenik, Azimut
19. Studenoga – 2022.

Irena u Zemlji čuda

Živi ta Irena u nekom svom svijetu. Nježnom, lijepom, punom osjećaja. U tom svijetu se lijepo pjeva, kad se kritizira, to se radi na pristojan i fini način. Pjesme su tamo kvalitetne, tekstovi pametni, čarobni…

Tako je nekako bilo sinoć u Azimutu s Irenom Žilić, kantautoricom svjetskog nivoa.  Nježna pojava moćnog glasa, laganih pjesama, glasnih gitara i bubnjeva, klavijatura. Fino izbalansirane suprotnosti čine savršenu zvučnu kulisu. Tekstovi na engleskom, inteligentni i pjevni.

Najljepše od svega je taj glas, tako lako, bez napora… Milozvučan i moćan u isti mah i nikad ne posustaje, ne gubi na snazi, nikad ne falsa.

Mali, ali uigrani bend, po svemu viđenom, školovanih glazbenika fino prati Irenu. Dobra atmosfera u bendu i komunikacija očima i osmjesima prenosi se na publiku koja istinski uživa u koncertu. Još ljepše i moćnije zvuče akustična gitara i violina u nekoliko pjesama koje zajedno sa vrhunskim vokalom tako fino pašu ušima i duši.

U današnjoj poplavi grubosti i divljaštva, Irena je jedno skromno,  talentirano i pristojno biće koje svoju senzibilnost unosi u prostor i smiruje i liječi…

Od laganih do bržih, glasnijih i tiših, te su pjesme jedna fuzija rocka, bluesa i countryja na Irenin način. Prepoznata i u svijetu, jedinstvenog stila, Irena traje već deset godina i trajat će i dalje.

Stotinjak ljudi uživalo je sinoć u lijepoj i sadržajnoj večeri.

Na kraju, čarobni i prekrasni „Mjesec“, njen najveći hit,  zaokružio je ovo prekrasno iskustvo.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.

Povezani članci