King Crimson – “Sailors’ Tales” / box set

Studeni – 2017.

Kako bi premostio diskografsku sušu, King Crimson izdaje ogroman box set od 27 CD/ Blu-ray/DVD izdanja.

Box set nazvan “Sailors’ Tales” (po kompoziciji s albuma “Islands”) pokriva razdoblje djelovanja grupe u periodu od 1970. godine do 1972. godine. (čak je kao omot ovog box-seta lansiran originalni omot albuma “Islands”)

Box set u stvari pokriva rad grupe nakon izdavanja prvijenca “In the Court of the Crimson King” i rađanja embrija koji će dovesti do nastanka velike metalne trilogije, “Larks’ Tongues in Aspic”, “Starless and Bible Black” i “Red”.

Za one koji poznaju opus ovog sastava, jasno je da su se u setu našli albumi “In the Wake of Poseidon”, “Lizard” i “Islands”, te koncertne snimke nastale u tom razdoblju.

KC tape boxes Kako je opus benda živih snimaka debelo pokriven edicijom “King Crimson Collector’s Club”, vjerujem da nije bilo lako naći snimke  koje do sada nisu objavljene. No, u setu su se našle i te, ali remasterirane.
(Ne zaboravimo da je Steven Wilson remiksao par albuma prijašnjih godina.)

Jedna od verzija paketa, da ne spominjem sve, jer bi nas daleko odvelo, sadrži pored navedenih albuma i prošireno izdanje albuma snimljenog u živo “Earthbound”, te šest CD-ova sa snimkama koncerata iz “Islands” ere. Nadalje, tu je devet CD-ova sa snimkama koje su napravljene na američkim turnejama tih godina. Ove snimke nikada do sada nisu objavljene.

Nadalje, set sadržava tri CD-a na kojima se nalazi i za same autore, nepoznati koncerti, koncerti kojima se nije moglo ući u trag kada su nastali i na kojoj lokaciji!?

I za kraj, tu su još četiri Blu-ray i dva DVD-a, na kojima je isti materijal kao i na CD izdanjima, ali ovaj put u visokoj rezoluciji.

Cijena seta, prava sitnica za ljubitelje King Crimsona. U Americi se prodaje po cijeni od $190.

Povezani članci