Bon Jovi – “Livin’ on a Prayer”

Listopad – 1986.

“Livin’ on a Prayer” je druga pjesma skinuta s albuma „Slippery When Wet“, koja se popela na prvo mjesto Billboarda.

Album je sam postao 12 puta Platinast!

Interesantna je sama povijest kompozicije “Livin’ on a Prayer”. Napisana je od strane Jon Bon Jovia, Richie Sambore i  Desmond Childa.

Original se uopće nije svidio Bon Joviju, pa je bio protiv da se uvrsti na album. (kompozicija “Livin’ on a Prayer” se može naći, ako se zna, kao „skrivena pjesma“ na albumu „100,000,000 Bon Jovi Fans Can’t Be Wrong“.) No, nakon uvjeravanja, grupa ponovo snima pjesmu, ovaj put s novom bas linijom, različitim bubnjevima i upotrebom talk boxa.

Po samom objavljivanju pjesma postaje zaštitni znak grupe, te provodi dva tjedna kao broj #1 na Mainstream Rock Tracks listi, da bi nakon toga zasjela na Billboard, i to puna četiri tjedna na #1. I u Engleskoj je postigla uspjeh, penje se na #4. mjesto UK liste singlova.

Izdanja su bila u vinilinom obliku, ali i elektronskom. Tako je u to vrijeme prodano oko 800 000 singlica na 45 okretaja, ali istovremeno, pjesma je legalno skinuta s neta, 3 milijuna puta.


Bon Jovi – “Livin’ on a Prayer”

Bon Jovi je nakon ovog multi platinastog albuma krenuo nebu pod oblake, postajući velika koncertna atrakcija. I to s pravom, jer svaki njihov koncert je doživljaj za sebe, bend izgara na pozornici, kao da mu je to zadnji nastup u životu. Rijetko se može vidjeti u show businessu takav odnos prema svakom koncertu, i to je publika debelo nagradila.

Nakon srednjih dvorana, koje su punili prije ovog albuma, Bon Jovi kreće u pohod na najveće, ali i one su postale pretijesne, pa su i stadioni otvorili svoja vrata.

Bon Jovi danas može napuniti bilo koji stadion na svijetu, bez ikakvih problema. A sve je to rezultat talenta, samoprijegora, ali i poštenog odnosa prema radu i svojoj publici.


 Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci