Madness – “Can’t Touch Us Now”

Listopad – 2016.

Kraj 2016-te godine je bio veoma intenzivan, bar što se tiće muzičkih izdanja. Nije prošao dan, a da nije bilo novih najava i lansiranja albuma,  kako novih izvođača, tako već etabliranih. (Pa i onih koji bi trebali potražiti neku drugu zanimaciju, umjesto širenja zvučnog zagađenja.)

Na sreću, ovaj portal ima privilegiju da bira, te se na ove posljednje i ne obazire. Stoga,  grupa Madness i njihov album “Can’t Touch Us Now”.

Iako Ska pokret pripada dalekoj prošlosti, njegovi predvodnici Madness su premostili žanrovske okvire svojom inovativnošću, upornošću i zašto im ne priznati, talentom, te su svih ovih godina ostali na samom vrhu otočke scene. I ne samo svojim minulim radom, već i novim albumima i idejama na njima, koje redovno pronalaze put do srca fanova (i njihovi džepova).

Krutim financijskim riječima govoreno, samo u nekoliko godina unazad, Madness su recimo 2012. godine izdali album “Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da”, koji se popeo na Top 10 UK liste i osigurao zlatni tiražu.


Madness – “Can’t Touch Us Now” / službenu video

To i nije iznenađenje, jer su Madness u samom vrhu (top 20) najprodavanijih grupa svih vremena u Engleskoj. U svojoj povijesti su imali sedam albuma na samom vrhu top liste (Top 10), dvadeset hitova koji su isto tako zauzeli mjesta iznad desetog mjesta, što je sve skupa pridonijelo da iza sebe imaju prodanu tiražu od šest milijuna ploča!

Impresivno za bilo koji bend, a pogotovo kad govorimo o kratkoživućem Ska trend stilu!

Ono po čemu se Madness izdvojio od svojih žanrovskih suvremenika jest sposobnost da u svojim temama umiješaju različite stilove i pod zajedničkim Ska nazivnikom izađu pred publiku s friškim i “ljepljivim” izričajem. Kako na albumu “Oui Oui Si Si Ja Ja Da Da”, tako i na “Can’t Touch Us Now”, Madness donosi blend Ska stila obavijen patinom u simbiozi s pop, reggae i soul utjecajima.

I da sve bude u stilu pobrinuli su se sami članovi sastava organizirajući promociju albuma u bolnici (Royal Hospital), i pred veteranima drugog rata. U promo videu možete pogledati kako je to sve skupa teklo!

Kao što je već običaj, album je izlašao u svim mogućim formatima i u de-luxe izdanju.


Madness – “Can’t Touch Us Now” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci