Mark Lanegan Band – “Somebody’s Knocking”

Listopad – 2019.

Nakon više od dvije godine od izlaska albuma „Gargoyle“, Mark Lanegan lansira album “Somebody’s Knocking”.

Doduše ovu frazu, “dvije godine” ne treba uzimati kao pauzu u radu, jer Lanegan je bio i te kako aktivan za to vrijeme.

Između ostalog, izdao je visoko ocjenjeni album “With Animals” u suradnji s Duke Garwoodom, a o kolaboracijama s drugim umjetnicima na pojedinim kompozicijama ne treba govoriti. U toj mjeri da se čovjek zapita, da li Lanegan uopće spava, kad stigne sve to skupa?

Prethodnik, album “Gargoyle” je požnjeo sve što jedan album ovakve provenijencije može požnjeti, te inicirao uspješnu turneju, u sklopu koje je bio i Zagreb, gdje je održao veliki koncert.
Sada je na redu album “Somebody’s Knocking”.

Vrijeme je pokazalo da je bio dostojan naseljenik.


Mark Lanegan – “Stitch It Up”

Kao najava albuma izdana je singlica “Stitch It Up”, po kojoj se vidi u kojem smjeru Lanegan kreće. Doduše, za poznavatelje njegovog opusa i nema velikih tajni, ni enigma. Lanegan ostaje vjeran sebi, a to znači samo jedno, obrušavanje na nepravdu i beskompromisno seciranje socijalnog trenutka svojom mračnom lirikom, dok s muzičke strane koketira s eksperimentom u svom poznatom okruženju.

Sam Lanegan je u povodu izlaska albuma izjavio da su na kreaciju ovog albuma utjecali The Stooges, Joy Division, Love i zvuk grupe New Order.

I površnim slušanjem albuma očito je da dileme oko toga nema, kao i činjenica da je Mark ostao vjeran samom sebi.


Mark Lanegan Band – “Somebody’s Knocking” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci