Carlos Santana & Alice Coltrane – (John Coltrane) – “A Love Supreme”

kraj meditativne faze ..

Objavljeno 14.04-2019.

Pored suradnje na albumu “Illuminations”, Alice Coltrane je sudjelovala i u stvaranju albuma “Divine Light”, s kojim je Santana počeo privoditi kraju svoju meditativnu fazu.

Na albumu se našao klasik jazza i fuzije “A Love Supreme“, koji je u originalu izdan na istoimenom albumu Johna Coltranea. Kao i sama kompozicija, album se smatra jednim od kamena temeljaca moderne muzike.

Kompozicija “A Love Supreme”  je obrađivana nebrojeno puta od kojih je možda najpoznatija u izvedbi Santane i McLaughlina na albumu “Love, Devotion and Surrender”.

Poslušajte ovu obradu, ni malo ne zaostaje za onom najboljom!


Carlos Santana & Alice Coltrane – (John Coltrane) – “A Love Supreme”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci