Buena Vista Social Club – “Chan Chan”

Objavljeno 29.08-2019.

Da u životu nije ništa napravio osim ovog projekta, Ry Cooder bi zauzeo značajno mjesto u povijesti muzike.

“Buena Vista Social Club” je u cijelosti njegov projekt u smjeru očuvanja muzičke legisllative prošlog stoljeća.

Iako je karijerno bio usmjeren na američko tržište, nije se libio izaći van granica koje je postavila politika. Jedan od njegovih izleta je i bio na Kubi gdje je počeo i pokrenuo ovaj projekt te time dokazao da etno muzika nije nužno vezana za lokaciju gdje je nastala.
Uostalom reggae to dokazao i prije njega!

Buena Vista Social Club u promijenjenoj inkarnaciji živi dan danas i održava koncerte na pozornicama diljem svijeta. I ne samo to, projekt je generirao desetine grupa koje stilski pripadaju ovom miljeu i koje s manjim i većim uspjehom krstare zemaljskom kuglom.

A sve je počelo uglavi jednog čovjeka!


Buena Vista Social Club – “Chan Chan”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci