Ritchie Blackmore’s Rainbow – „Ritchie Blackmore’s Rainbow“

Kolovoz – 1975.

Svijetlo dana je ugledao album prvijenac grupe Rainbow.

Priča počinje kada Ritchie Blackmore napušta matičnu grupu Deep Purple. Bilo je očito da Deep Purple ide u smjeru u kojem Blackmore jednostavno nije htio ići.

Napustivši Deep Purple, našao se na brisanom prostoru, bez jasne ideje o koncepciji koju želi izgurati.

Odlijeće za Floridu i snima demo snimke koje su trebale biti uvod u prvi solo album. Na vokalu uzima Ronnie James Dioa, iz grupe Elf, i duo uz pomoć prijatelja snima dvije teme “Black Sheep of the Family”, koja je bila u stvari obrada teme sastava Quatermass, a za „b“ stranu singlice koja je trebala izaći, napisali su novu temu “Sixteenth Century Greensleeves”.


Rainbow – “Catch The Rainbow” / Live in Munich 1977

Session je bio toliko uspješan da je Blackmore odlučio ignorirati izdavanje singlice i krenuti na pun album

Album je snimljen i zaposjeda top liste. Doduše ne na njegovim gornjim dijelovima, no za ovakvu muziku i za ovakav prvijenac, bio je to dobar uspjeh.

Na albumu su se našili i budući standardi grupe Rainbow, „Man on the Silver Mountain”, “Catch the Rainbow”, „ The Temple of the King”, “Sixteenth Century Greensleeves” i „Still I’m Sad”.

Više o ovom album pročitajte u rubrici „Recenzije“ i također u rubrici „Osvrti”


Ritchie Blackmore’s Rainbow – „Ritchie Blackmore’s Rainbow“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci