Little Feat – “Let It Roll”

Kolovoz – 1988.

Američki rock band Little Feat izdaje osmi studijski album „Let It Roll“.

Bio je to prvi album bez Lowell Georgea, koji je preminuo 1979. godine. Iako je George bio jedna od lokomotiva benda, album za divno čudo posjeduje auru dobrog ostvarenja.
Doduše, teško da bi se „mogao uhvatiti u koštac“ s prethodnicima, ali moramo vidjeti kontekst u kojem je izašao. Naime, grupi se pridružio Craig Fuller, koji je napisao osam od deset kompozicija na albumu. Samim tim je jasno da smjer kojim je bend krenuo odudara od utabanog prethodnicima.

Iako mu nisu davali šansu po izlasku, poglavito radi novog člana s tolikim utjecajem, album se ipak penje na top liste i ne samo to.  Singlica koja mu je prethodila “Hate to Lose Your Lovin'”, se penje na #1. mjesto Mainstream Rock Tracks liste Billboarda krčeći mu put prema vrhu.


Little Feat – “Hate to Lose Your Lovin'”

Popeo se na #36. mjesto liste albuma, što je, moramo priznati izuzetan uspjeh za album kojemu nisu davali šanse i grupe koja je de facto nestala sa scene.

Inače bend Little Feat je bio čudnovata biljka u to vrijeme. Bend su osnovali Lowell George i Bill Payne, pod, do dana današnjeg nerazjašnjenim okolnostima. Naime, postoje ne manje ni više nego tri službene verzije o nastanku benda.
George je bio član uvrnutih genijalnih Majki ili u originalu Frank Zappa’s Mothers of Invention.
Dakle, prva verzija kaže da je George pokazao Zappi svoju kompoziciju „Willin’“ i ovaj ga je instant otpustio iz benda, jer je vidio da je George super talentiran da bi bio običan član Majki. Na odlasku mu je poručio da osnuje svoj bend i krene svojim putem.
Druga verzija kaže da ga je Zappa otpustio jer se ovaj zanio i odradio 15-to minutni solo na gitari, s ugašenim pojačalom!!
I treća verzija kaže da ga je Zappa otpustio jer je u kompoziciji „Willin“ prepoznao asocijacije na drogu  i alkohol.


Little Feat – “Let It Roll”

Bilo kako bilo, činjenica jest da je George izbačen iz grupe Mothers of Invention i osnovao Little Feat. Ali činjenica jest da je Zappa ostao uz njega i to ne samo kurtoazno. Bendu je osigurao prvi ugovor za snimanje albuma te ga aktivno pomagao dugi niz godina, sve dok bend nije „stao na svoje noge“

Originalna postava se razišla 1979. godine, da bi se ostatak grupe ponovo našao i popunio novim članovima 1987. godine, te u nekoj od inkarnacija djeluje do današnjih dana.

I za sam kraj, jedna interesantna. Na pitanje koji mu je omiljeni američki bend, Jimmy Page je bez razmišljanja odgovorio, pogađate, Little Feat!

Kako se god uzme, ipak jedna čudnovata priča, ili pak ne!


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci