“Summer Jam 1973!”

Srpanj – 1973.

Woodstock je bez ikakve dvojbe obilježio jednu epohu.

Tri dana muzike, ljubavi i tolerancije su ostavile duboki trag u kulturi zapadne civilizacije. watkins2

I oko toga nema nikakvih dvojbi, kao ni oko spomena, da je na Woodstocku bilo prisutno oko 400 000 mladih iz cijele Amerike. Bio je to rekord kojeg nije dugo držao. Naime, 1973 godine u Srpnju, održava se Summer Jam u Watkins Glenu u državi New York.

Planirani broj o kojem su svi maštali, a radilo se o 150 000 ljudi, premašen je i prije nego su počele tonske probe.

Iako zatečeni posjetom, organizatori su se brzo snašli, te su, kako je planirano, krenule tonske probe, pred skoro „punim“ auditorijem. (veoma neuobičajeno čak i za današnje pojmove).

Na festivalu su sudjelovali The Band, Allman Brothers Band i Grateful Dead.

The Band je izašao na binu i odsvirao dvije pjesme kako bi se štimala tehnika. Allman Brothers Band su isto odradili dvije za istu svrhu.

59e8572fe2c527db69f74f5bb6d787caI onda je na pozornicu izašao Grateful Dead i tonska proba se pretvorila u punokrvni koncert, koji je završio u ranim jutarnjim satima.

No do početka službenog koncerta, masa ljudi je i dalje pristizala i na kraju se brojka zaustavila na Guinnessovu rekordu, 600 000!

Bio je to najveći koncert koji je ikada održan na otvorenom i kojeg će nakon mnogo godina samo Jean-Michel Jarre oboriti svojim pariškim nastupom.
(Doduše, California Jam je godinu dana nakon ovog događaja dosegao tu brojku, ali u kuloarima, dok je broj prodanih ulaznica bio daleko manji)


Summer Jam 1973 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci