Manfred Mann (Bruce Springsteen) – “Blinded by the Light”

Muzika piše priče!

Objavljeno 21.08-2019.

Dakle, godina gospodnja 1973.

Bruce Springsteen, anonimni mladac izdaje svoj prvi album “Greetings from Asbury Park, N.J.”. Na albumu se nalazi i pjesma “Blinded by the Light”, koja ne samo što prolazi nezapaženo kao i sam album, već biva ignorirana i od diskografske kuće, koja savjetuje mladom Bruceu da napiše neku drugu pjesmu za singlicu.

I onda se te iste godine Manfred Mann, već prekaljeni borac, hvata te iste pjesme, udahnjuje joj hitoidnu dušu i lansira je na prvo mjesto, kako u Americi tako i u Engleskoj i ostatku svijeta.
Bio je to svjetski hi!

Danas, Bruce Springsteen je neosporni vladar globalne scene, Manfred Mann, well, njega se sjećaju današnji starci i biva mu poklonjen po koji vremeplov.
Tako to ide u životu.

Ipak, poslušajte Mannovu verziju hita “Blinded by the Light”, verziju koja je osvojila top liste.


Manfred Mann (Bruce Springsteen) – “Blinded by the Light”

 

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Manfred Mann’s Earth Band

Povezani članci