The Moody Blues – “The Magnificent Moodies”

Srpanj – 1965.

Nakon osnivanja i mnogobrojnih promjena imena, The Moody Blues izdaju prvi album, “The Magnificent Moodies”.

Album je krenuo stopama singlice “Go Now”, koja je skinuta sa njega, ali nije doživio njenu sudbinu. Dok je singlica prokrčila sebi put do prvog mjesta engleske top liste, album je nije ni omirisao.

Doduše, moram ovdje napomenuti, da je ovo bio prvi, ali i posljednji album grupe the Moody Blues na kojem je dominirao R&B i na kojem su nastojali biti u trendu svog doba. Izuzev singlice, koja je ionako bila obrada kompozicije koju je izvodio  Bessie Banks, ostatak materijala se savršeno uklopio u prosječnost ponude u tom trenutku.

Sudbinu albuma nisu spasila ni njegova naknadna izdanja, kad su the Moody Blues bili etablirana grupa, te kao po nekom prokletstvu, mimo svega truda uloženog u remasteriranje i reizdanja, nikada nije ugledao svjetlo top lista. (Ipak pomalo čudno, jer je nosio hit #1, “Go Now”!)


The Moody Blues – “Go Now”

Nakon izlaska albuma i turneje, grupu napuštaju osnivači, gitarist Denny Laine i basist Clint Warwick. Na njihovo mjesto dolaze Justin Hayward i John Lodge, te se njihovim dolaskom stvaraju predispozicije za rađanje jedne od najvećih grupa muzičkog booma šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Vezano za album “The Magnificent Moodies”, interesantna je činjenica da je za američko tržište album preimenovan u “Go Now – The Moody Blues #1”, i isto tako, na albumu su zamijenjene četiri kompozicije, a ostale su poredane drugačijim redoslijedom nego na originalu.

No, ni to nije pomoglo!

Album je jednostavno u punom značenju opravdao onu narodnu “prvi se mačići u more bacaju!


The Moody Blues – “The Magnificent Moodies” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci