Allman Brothers Band & vinil

Srpanj – 2016.

Moram skinuti kapu Richard Bransonu, koji je svoj genij u businessu već odavno dokazao, te nije trebao nikome ništa dokazivati, kad je izjavio prije desetak godina, otprilike ovako “kad bih bankrotirao na svim poljima u kojima sam prisutan poslovno, i ako bih imao samo jednu šansu za ulaganje, uložio bih u presu za vinil“.

Ovu njegovu izjavu i ispravnost odluke potvrđuju svakodnevna vinilna izdanja, koja su preplavila tržište, te ih je skoro nemoguće pratiti u realnom vremenu. Jer činjenica jest, da se vinil vratio. Činjenica jest da se vratio na velika vrata, a s pojeftinjenjem opreme još će više zauzeti nekadašnje pozicije. I činjenica jest, da je nezamjenjiv kad o slušanju muzike govorimo.

Nakon Pink Floyd i njihove serije izdavanja albuma grupe na 180 gr vinilu, i Allman Brothers Band izdaje prvih devet albuma na vinilu, od kojih neka u proširenom izdanju.

Više se ne može govoriti o hrabrim potezima na ovom polju. Ovo je već siguran pogodak. Jer na vinilu će biti otisnute remasterirane analogne snimke najboljih albuma grupe, snimljenih u studiju i u živo. Svi su albumi originalno izdani u jednog dekadi, od 1969. do 1979. godine.

Kako bi što bolje zapakovali ova izdanja i privukli pažnju, pored proširenih izdanja originala, lansirana je i limitirana edicija (500 komada) drvenih kutija u kojima će pored ploča biti bezbrojne memorabilije benda. (od magneta za frižider sa slikama omota albuma, replika poznate kape, gumena podloga za ploče na gramofonu, krpa za čišćenje ploča sa amblemom benda, posteri ….)

Ploče je sređivao Kevin Reeves, koji je još početkom 2014. godine počeo sa remasteriranjem “Fillmore Easta”. Dakle, ne treba puno za zaključiti da je posao bio ogroman i debelo se isplatio.

Remaserirana edicija sadrži ove albume:

The Allman Brothers Band (1969)*
Idlewild South (1970)
At Fillmore East (1971)*
Eat a Peach (1972)*
Brothers and Sisters (1973)
Win, Lose or Draw (1975)
Wipe the Window, Check the Oil, Dollar Gas (1976)*
Enlightened Rogues (1979)
Live at Ludlow Garage: 1970 (1990)+

* = dupli -LP set.
+ = trodupli -LP set.

 

Povezani članci