Pink Floyd – “Atom Heart Mother” / Live Hyde Park 1970.

Srpanj – 1970.

Album “Ummagumma” je svojim postojanjem i pored (velikih) manjkavosti otvorio velika vrata kroz koja je grupa krenula, katkad manje silovito, katkad brutalno, prisiljavajući auditorij, sljedbenike i naposljetku medije, DA JOJ SE POVINU.

Nasljednik, „Atom Heart Mother“ je u mnogočemu determinirao Pink Floyd, a pogotovo u nekom povijesnom okviru u kojem igra važnu ulogu mosta između različitih faza opusa ove velike grupe.

Iako se po medijima vuku mnoge negativne konotacije vezane za album “Atom Heart Mother”, pa i sami članovi u mnogome negiraju vrijednost ovog djela, činjenica jest da bez ovog “mosta” Pink Floyd nikad ne bi došao do “Meddle”, a pogotovo nikad ne bi snimio “Dark Side of the Moon”. (neke kompozicije s tog albuma vuku svoje korijene iz faze života grupe kad je nastao album “Atom Heart Mother”)

Bez kalkulacija, beskompromisno su koračali stazom kojom nitko prije njih nije, i ta staza ih je odvela, zna se gdje, na vrhove top lista i muzički Olimp, gdje i dan danas neprikosnoveno vladaju, skoro 30 godina od raspada.

Stoga, ne samo kao dokument vremena već i jedna od najvećih „puzzli“ u mozaiku zvanom Pink Floyd, rijetka snimka za koju se donedavno nije ni znalo da postoji, premijera suite “Atom Heart Mother”.

Koncert je održan u Hyde Parku, 1970. godine, tri mjeseca prije izlaska albuma. Dakako na sceni su bili simfonijski orkestar i zbor.

Za sve ljubitelje Pink Floyda, ovo je neprocjenjiva snimka koja i pored lošeg (na trenutke očajnog) audio dijela predstavlja Pink Floyd u izdanju koje će tek doći

Uživajte!


Pink Floyd – “Atom Heart Mother” / Live Hyde Park 1970.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci