Steve Hackett & Djabe – “Summer Storms & Rocking Rivers”

Srpanj – 2017.

Medijski neprimjetno, izašao je album “Summer Storms & Rocking Rivers”, Steve Hacketta u suradnji s mađarskim „jazzerimaDjabe.

Za neupućene poprilično iznenađenje, no za one koji znaju za Hacketta i njegove afinitete, savršeno logičan potez. Bit je u tome što je suradnja Hacketta i benda Djabe počela još 2011. godine i protegla se na sljedeću, 2012.-tu. (ali se i nastavila u prekidima!). Bila je to kolaboracija na ravnopravnim osnovama, jer niti je Hackett bio gost, niti su Djabe bili prateći band. Takav “fer” odnos snaga doveo je do iznenađujuće balansiranih snimaka, nepretenciozno izvedene u maniri vrhunskih izvođača.

Album je uhvatio dio magije koja je vladala na pozornici, te je pobrao nepodijeljene, dobre kritike. Štoviše, većinom prevladava u završnoj rečenici, “A must have for any Hackett fan


Steve Hackett & Djabe -“Ace of Wands”

Album sadrži snimke nastale tokom dva koncerta, prvi održan u Bratislavi u Srpnju 2011.godine i drugi, održan u Budimpešti u Studenom 2012. godine. Na repertoaru su autorske teme banda Djabe, radovi iz solo karijere samog Hacketta, ali i iznenađujuće verzije standarda Hackettove matične grupe Genesis.

Bivajući najpoznatiji i do današnjih dana, najveći fuzijski sastav u Mađarskoj, Djabe izvrsno leži na Hackettovo maštovito izlaganje, te zajedno na pozornici stvaraju atmosferu svojstvenu velikanima.


Steve Hackett & Djabe -“Firth of Firth”

DVD izdanje sadrži dva DVD diska s koncertima i na njima je kao bonus kratki dokumentarac, u stvari kompozicija “Jacuzzi / Overnight Sleeper”, snimljena u Studenom 2013. godine s „Hungarian Symphony Orchestra“, te naposljetku, promo video za kompoziciju “Tears for Peace”.

Poznajući Hackettov solo rad i njegove koncerte, ne mogu drugo nego ponoviti već izneseno,

“A must have for any Hackett fan”


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci