Status Quo – “The Last Night of the Electrics”

Srpanj – 2017.

Malo je bendova tako žilavo proživljavalo svoje zvjezdane, ali i one teške trenutke i pri tom ostali vjerni svojoj muzici i publici.

Status Quo su jedan od najžilavijih.

Svojim su imenom u potpunosti potvrdili svoju odluku da se ne mijenjaju. Teško da se u povijesti muzike može naći primjer bolje simbioze imena i izričaja tijekom desetljeća. Iako je za očekivati da će se do u beskonačnost ponavljati i reciklirati svoje prve note, to se nekim čudom nije dogodilo.

Svirajući bazični boogie Status Quo su postali jedan od “onih legendarni” bendova iz zlatnih godina prošlog stoljeća, kad je na sceni bilo mjesta za svakoga.

Imajući u ruci par svjetskih hitova, bend se relativno bezbolno probijao kroz barijere na svom usponu i krajem sedamdesetih zasjeo na tron postajući jedna od koncertnih atrakcija. Protokom godina taj se status nije mijenjao, iako, ruku na srce, mijenjale su se dvorane. Postale su manje, ali isto tako prepunjene.

Nažalost godine rade svoje, te je lani preminuo gitarista Rick Parfitt, koji snosi lavlje zasluge za uspjeh benda.


Status Quo  – “In The Army Now” / (Live in London 2016)

Iako je bio bolestan (sjećate se odgođenog koncerta u Puli!) već duže vrijeme, ipak je njegov smrt potresla bend do te mjere da su odlučili privesti aktualnu turneju kraju i zatvoriti knjigu koja se zove Status Quo.

Posljednji koncerti turneje su snimljeni, te su se našli na posljednjim “aktivnim” izdanjima grupe (kažem aktivnim, jer će se sigurno nakon njihovog gašenja pojavljivati u redovnim intervalima nova izdanja s ostacima s snimanja, remasterirana bootleg izdanja, remasterirani albumi, itd itd ..)

Kao što „pravila službe“ nalažu, koncerti su izdani u svim mogućim izdanjima, od standardnih digitalnih izdanja, dupli-CD i DVD/Blu-ray setovi, do trostrukog vinilnog albuma. Za one probirljive i zagrižene, na tržištu je de-luxe box set koji  između ostalog sadrži booklet od 120 stranica, krcat materijalima vezanim za aktivnost grupe.

Status Quo će teško biti upamćen kao grupa koja je nešto revolucionirala u muzici ili pokrenula mase svojim porukama, ali sigurno će biti upamćena kao grupa na čije se koncerte odlazilo da bi se dobro zabavilo i čiji su se hitovi slušali jer su jednostavno bili dobri.


 Status Quo – “The Last Night of the Electrics” / full concert

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci