The Beach Boys – “All Summer Long”

Srpanj – 1964.

The Beach Boys snimaju šesti album “All Summer Long”.

Po samom izlasku album krči put prema vrhovima top lista u Americi, pa i u UK, dok u ostatku svijeta biva tek zabilježen. Razlog tomu je ipak specifičnost izričaja koji je vezan za kalifornijske plaže i filozofiju surfanja.

Album se smješta na šesto mjesto Billboarda u Americi i na listi stoji četrdeset i devet tjedana. Sam taj podatak ukazuje na status the Beach Boysa i ovog albuma.

No, uspjeh albuma i nije bio neočekivan, jer je dva mjeseca prije njega izašla singlica  “I Get Around”, koja postaje prvi #1. hit grupe. Istovremeno debitira u UK na desetom mjestu, da bi se popela na sedmo.


The Beach Boys – “Carl’s Big Chance”

Pored podataka koje sam upravo iznio, ipak je najbitniji na drugoj strani. Naime, album “All Summer Long” u biti predstavlja vrhunac “surf rocka“, i nakon ovog albuma grupa bitno mijenja smjer djelovanja.

U trenutku njegova izlaska Britanska invaziona armija je već bila u avionima, leteći prema Americi. U tom kontekstu postaje jasno, the Beach Boys, da bi se održali morali su napraviti taj zaokret. A i izazovi su bili preveliki.

Tako, povijesno gledano, album “All Summer Long” postaje i posljednji veliki surf rock album. Nakon njega, po dolasku horde naoružane uvezenim oružjem iz te iste Amerike, muzika nikad više neće biti ista.


The Beach Boys – “All Summer Long” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci