Fleetwood Mac – “Fleetwood Mac”

Srpanj – 1975.

Fleetwood Mac izdaju deseti album.

Ovaj podatak treba uzeti s debelom rezervom iz jednostavnog razloga, jer postava koja izdaje ovaj album nema nikakvih dodirnih točaka s prijašnjim postavama, izuzev ritam sekcije (John McVie i Mick Fleetwood).

Ovo je de facto prvi album na kojem sudjeluju Lindsey Buckingham i Stevie Nicks. Ovaj duo se ukrcao na već tonući brod u pokušaju da se vrati bar dio nekadašnje slave. Muzika i stil koji su sa sobom donijeli, nije imala nikakve veze s prvobitnim stvaralaštvom grupe, ali pokazala se kao dobitna kombinacija.

Album se mukotrpno uspinjao na Billboradu da bi napokon zasjeo na #1 mjesto,

Ukupno je na listama u Americi proveo 37 tjedana na Top Ten i sljedećih 15 mjeseci na Top 40.


Fleetwood Mac – “Say You Love Me”

Prethodile su mu singlice “Over My Head”, “Rhiannon” i “Say You Love Me”, koje su same provele bezbrojne tjedne na vrhovima top lista i u eteru bezbrojnih radio stanica.

U Engleskoj singlice uopće ne dolaze na top liste, a album ih slijedi. Očito je bilo da Englezi ne mogu prihvatit američku verziju svog omiljenog sastava, dakako, bez najvećih protagonista iz njegove  povijesti.

No, izlazak sljedećeg albuma „Roumors“ je sve promijenio, te su Fleetwood Mac ponovo postali jedan od najpopularnijih sastava na svijetu, ispisujući pri tom još jednu veliku priču u rock muzici.


Fleetwood Mac – “Fleetwood Mac” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci