Heart – “Beautiful Broken”

Srpanj – 2016.

Sestre Wilson su lansirale album “Beautiful Broken”.

Bio je to prvi album nakon višegodišnje pauze benda, poglavito jer je Ann Wilson bila zaokupljena solo karijerom, a Nancy porodicom.

Heart se ovim albumom odmiče od uspješne formule koja im je nekoliko puta do danas osvijetlila put  u karijeri i dovela ih na vrhove top lista i punih dvorana. Sestre ovaj put zaključile da će album biti “po njihovom“, što znaći pun rifova i distorziranih gitara.  Uz Annine vokalne bravure i  Nancynu gitaru, gaženje to težem (teškom) izričaju daje odlične rezultate.

Ne zaboravimo, sestre Wilson su stekle i održale svjetsku slavu nešto mekšim pristupom teškom popu, ali poznato je da su im afiniteti, kako Nancy tako i Ann na nekoj drugoj strani, u teškom rocku.

Stoga i ne čudi pomalo bizarna činjenica, da Heart i pored obilja materijala sa studijskih albuma i top lista, u pravilu svoje koncerte dijeli na dva dijela. U prvome dijelu sviraju svoj materijal, da bi u drugom dijelu prašili Led Zeppelin i The Who.


Heart – “Johnny Moon”

Ovo je vjerujem jedinstveni slučaj u suvremenoj muzici da sastav koji suvereno može bez ikakvih problema odraditi pun koncert sa svojim materijalom, uživa praksu dijeljenja koncerta sa obradama drugih izvođača. (gledao sam njihov koncert i mogu samo reći, bilo je to nesvakidašnje putovanje. Led Zeppelin su na trenutke bolje zvučali od originala ! Uostalom, priliko odavanja počasti Led Zeppelinima na svečanom koncertu je baš Heart izveo “Strairway to Heaven”, kojega je izvedba izmamila suzu na Platonovom oku!).

No , vratimo se albumu. Na “Beautiful Broken” u naslovnoj kompoziciji gostuje  nitko drugi do James Hetfield. Samo pojavljivanje Hetfielda potvrđuje činjenicu da album sadržava najteži materijal do sada, jer koliko ja znam, Hetfield ne svira romantične pjesmuljke.


Heart – “Beautiful Broken”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci