5th Thrill Blues Festival
Trilj, Gradski park
01. do 03. Srpnja – 2022.
najava

Još jedno izdanje Thrill Blues Festivala je pred nama.

Već je postala tradicija da se u prvim danima Srpnja u Trilju okupi krema blues zajednice i u prepunom Gradskom parku priredi nezaboravni događaj. Ovo je peti po redu i do sada je festival opravdao sva očekivanja, a budimo iskreni, i preko toga. U samo pet sezona se pozicionirao na međunarodnoj karti bluesa s odjekom čak do dalekog Meksika. A to je, moramo priznati, ipak impresivno.

Kako bi festival održao visoki nivo kvalitete, ali i krenuo korak naprijed, ove godine su uvedena tri dana.

Kao što možete vidjeti na programu dolje, prvi je dan rezerviran za najmlađe. Školica bluesa je već godinama otvarala ovaj festival, pa će tako biti i ove godine.

I onda slijedi impresivan program, od prvog dana i manifestacija dakako, vezanih za blues, izložbe, projekcije dokumentaraca i naposljetku, „Welcome jam“, koji zna biti u najmanju ruku intrigantan.

Pa drugi, centralni dan, s impresivnom listom domaćih i gostiju. Na ovom mjestu moram napomenuti da 4 Hombres & and Flowery imaju promociju debut albuma, što će biti posebna poslastica za ljubitelje domaćeg rocka. I dakako, nastavak niti malo manje atraktivan, uz sudjelovanje Mike Vernona i Norman Bakera, da bi se večer okončala s Gisele Jackson.
I naposljetku treći dan, nakon „trke bluesa“, festival će zatvoriti Vedran Božić sa svojim Rock Mastersima.

Tri dana slavlja bluesa i muzike uopće. Nema nikakve sumnje gdje se treba naći ta prva tri dana Srpnja. Ako imate ikakve nedoumice, samo se malo prisjetite ili raspitajte kako je bilo proteklih godina.

Imperativ prisustva će vam se sam nametnuti.

Vidimo se!


Program Festivala

Povezani članci