Dave Rosser
1967. – 2017.

Lipanj – 2017.

Svijet muzike je izgubio još jednog velikog igrača, ovaj put nešto mlađe generacije.

Dave Rosser, gitarista grupe Afghan Whigs, je preminuo u pedesetoj godini od neizlječivog raka debelog crijeva.

Buntovnik od mladih dana nije se predavao i do zadnjeg se sekunda života borio protiv bolesti. Pomoći nažalost nije bilo.

Nema tome dugo da je zajedno s Greg Dulliem nastupao i snimao. Pa čak i kad mu je dijagnosticiran rak, Dave je ušao u studio s matičnom grupom Afghan Whigs te im pomogao u snimanju njihovog posljednjeg albuma “In Spades”.

Greg Dulli je pak sa svoje strane napravio skoro pa nemoguće. Svojim je aktivnostima, “GoFundMe” kampanjom nesebično financirao liječenje pajdaša iz grupe. U sklopu kampanje održao je bezbroj koncerata čija je zarada u 100 % iznosu išla za liječenje Davea.

Samo biti aktivnim članom grupe Afghan Whigs znači naći svoje mjesto u povijesti muzike. Kad na to spomenem i da je Dave radio s Mark Laneganom, te bio neizostavni član Dullievih projekata The Gutter Twins i the Twilight Singers i naposljetku, pojavljivao se kao kompozitor i gitarist na albumima Ani DiFranco, Joseph Arthura i Tim Heideckera, onda je slika potpuna.

U svom posljednjem razgovoru za medije izrazio je želju da nastavi nastupati s matičnom grupom Afghan Whigs i s njom završi turneju koja je u toku.

Nažalost, ta mu se želja neće nikada ispuniti, iako tamo gdje ide, vjerujem, ima dovoljno velikana da s njima krene na neku nebesku turneju.

R.I.P. Dave!

Povezani članci