Derivat #04
Zadar, Kapetanski park
25. Lipnja – 2022. / najava

Po četvrti put u Kapetanskom parku, najavljeno je održavanje Derivat festivala.

Iako je bila recesija, kriza, epidemija i što sve ne kad su u pitanju festivali, organizator je ipak uspio doći do brojke četiri. Prethodili su joj nastupi jakih grupa našeg okruženja. Dovoljno je spomenuti samo Repetitor, La jungle, Let 3, ABOP, da se stekne uvid u gabarite ovog događaja.

Stoga ni ove godine neće biti ništa manje zanimljivije, dapače, i te kako će biti interesantno. Ergelu predvode Partibrejkersi koji proživljavaju drugu, treću i tko zna koju mladost, za njima ide Porto Morto, pa Cesar Palace, Seine i naposljetku Rich Man.

Neka vas ne zavaraju relativno nepoznata imena kod posljednjih akvizicija, jer baš su ovakvi festivali pogodno tlo za maestralna iznenađenja. Kod Partibrejkersa se zna, vrh, kod Porto Morto se zna, garantirana uživancija, ali, zec veoma lako može ležati u grmu koji nosi naziv neke od grupa sa začelja liste.

Nema tome puno kad je na SuperUhu eksplodirao jedan Algiers, nema tome davno kad je na istom festivali u nebesa odletio NLV i pratio ga Tiger Lamb (nažalost, njih nema više), nema tome puno da je na Thrill blues festivalu Go Lilly briljirao i de facto „ukrao“ predstavu headlinerima, nema tome davno kad je na posljednjem izdanju istog festivala 4 Hombres & Flowery nagovijestio uzlet koji se danas potvrdio u obliku odličnog albuma.

Stoga, glavni izvođači su oni koji nose festival, mnogi će doći samo da bi njih vidjeli i čuli, ali, ne zaboravite, iza nepoznatog imena se katkad krije ….

Stoga, grad Zadar, mjesto održavanja Kapetanski park, datum, 25. Lipnja, i, .. zabava zagarantirana.

Ostalo, ovisi samo o vama!

Povezani članci