Frank Zappa – “Dance Me This”

Lipanj – 2015.

Tog Lipnja 2015. godina, Zappa Family Trust, organizacija koja je utemeljena od strane obitelji u cilju zaštite i promoviranja djela pokojnog Frank Zappe, je lansirala stoti album Frank Zappe, pod nazivom “Dance Me This”.

Ovo je u biti bio dugo očekivani album, posljednji kojeg je Zappa kompletirao za života, ali ga nije uspio izdati. Ili drugim riječima, ovo je završno djelo dijela opusa iz 1993. godine koje je Zappa radio uz druga djela, (Trance-Fusion – posljednji dio njegove faze “Master Work”, te “Civilization”, “Phase III” i dakako, “The Rage & The Fury, The Music of Edgard Varèse”)


Frank Zappa – “Dance Me This”

Kao da je slutio kraj, Zappa se posljednjih godina manijakalno bacio na posao, stvarajući i eksperimentirajući s nebrojeno pravaca, uticaja i čega sve ne.

Iskreno, u to vrijeme sam ga i izgubio iz vida, jer su od njega dolazile samo informacije o radu, ali nastupa, medijskih istupa, skoro da i nije bilo. Dakako, osim službenih izdanja koja su izlazila ubitačnim ritmom, koje je rijetko tko mogao slijediti.


Frank Zappa – “Wolf Harbor”

Frank Zappa je umro 1993. godine, u dobi od 53 godine. Prije samo nekoliko mjeseci je kompletirao “Dance Me This”.

I kao što sam prije rekao, ovo je stoti album na kojem se nalazi njegovo ime. Za života je izdao 62 albuma, posthumno još 37, da bi “Dance Me This” zaokružio brojku, ali vjerojatno ne i konačni broj izdanja.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci