Lovestock festival
Kaštel Lukšić
18. Lipnja – 2022.

Sinoć u Kaštelima večer za pamćenje.

Već na zalasku Lovestock festivala, kada su svi favoriti već spremili svoje instrumente, iz granja se pojavilo Daliborovo granje.

O bendu sam čuo dosta i slušao pjesme online, ali ovo je jedan od onih bendova kojeg morate čuti uživo. Momci iz Čakovca imaju neobičan bend. Mješavina stilova, ali taj miks je zanimljiv, privlačan, magičan…

Iako nisu bili u punom sastavu, nedostajao je kolega na trubi, meni ništa nije nedostajalo. Kao stari zagrizeni obožavatelj električne gitare, trenutno me začarao zvuk otkačenih Međimuraca. Četiri mlada glazbenika s osjećajem i znanjem tvori vrhunski bend sposoban za čaroliju.


Odlični instrumentali, kreću od makedonskog ritma i dijelova starih pjesma, pa do žestokih rock rifova koji podsjećaju na rani Time, pa etno, opet na Legen, Kries, … . Neke dionice su mirnije, podsjećaju na Bambi Molesters, pa do Pink Floydovskih zvukova…

Dalibori nas brzo uvlače u svoj svijet lijepih melodija i baš kad se uljuljkamo u psihodelične vibracije, krenu žešći tonovi, rifovi dostojni teških metala. Odličan balans koji te drži aktivnim i budi sva čula.

Dugo, baš dugo, od koncerta Watersa na Poljudu, Kriesa na Gradini ili Morta na privatnom koncertu kraj Trilja, ništa me nije ovako iskreno ponijelo i odvojilo od svijeta i poslalo na put.

Topla Kaštelanska večer, vjetar koji je puhao i hladio vruća tijela, stvorili su savršenu kulisu za uživanje u ovoj glazbenoj poslastici.


Zbog objektivnih okolnosti, ovim je osvrtom pokriven samo dio večeri, nastup benda Daliborovo granje.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.  

Povezani članci