Ekseption (Jethro Tull) – “Dharma For One”

Objavljeno 20.09-2019

Davno je bilo vrijeme kad su sastavi bez srama obrađivali klasiku  i snimali ploče koje su utirale put generacija koje dolaze.

Jedna od takvih grupa je bila i grupa Ekseption. Sedamdesetih je uz grupu The Nice i Emerson Lake & Palmer otvorila vrata klasične muzike, jer je svojim obradama pokazala i dokazala da klasična muzika može biti interesantna i (u to vrijeme) nama mladima.

Rijetko su obrađivali suvremenike, ali bilo je i toga. Jedna od suvremenih obrada je bila i hit Jethro Tulla, “Dharma For One”, koju su izdali i na singlici.

Poslušajte!


Ekseption – (Jethro Tull) – “Dharma For One”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci