Koncerti u čast Les Paula!

Lipanj – 2016.

The Les Paul Foundation je lansirao godinu dugu kampanju u čast gitariste i inovatora Les Paula. Kampanja se poklopila sa stotom godišnjicom rođenja ovog revolucionara moderne gitare.

Za one koji ne znaju, Les Paul je bio taj koji je pridonio planetarnoj popularnosti pop/rock muzike, unaprijedivši stare i arhaične gitare u nove, moderne, prilagođavajući cijelog života performanse zahtjevima tržišta i potreba muzičke industrije. Dovoljno je samo vidjeti imena koja su postigla svjetsku slavu njegovim gitarama, pa je onda sve jasno.

Kampanja je počela velikom feštom 06. Travnja u Hard Rock Cafeu u New Yorku. Kao i sam život ovog velikog čovjeka, i lista izvođača samo za taj događaj je bila impresivna. (Joe Satriani, Steve Miller, Joan Jett, Neal Schon, Johnny A i Count’s 77, … .)

U prodaji je bilo pušteno samo 500 ulaznica, što je u startu dalo vlasnicima istih privilegirani status.

Inače kampanja se protegnula kroz cijelu 2016. godinu, a uključivala je i re-izdanja Paulove muzike, po prvi puta u digitalnom obliku. U ovaj paket su još uključena i tri albuma koja do tada nisu bila izdana.

Sve je to bilo popraćeno turnejom po američkom kontinentu, pod nazivom Les Paul’s Big Sound Experience. Počela je 09. Lipnja u New Yorku.
Kao dio turneje, pokrenut je mobilnim studio, opremljen najmodernijom opremom, kojem su pristup imali svi koji žele nešto snimiti. Drugim riječima, tko god je imao sreće biti u blizini, mogao ga je koristiti kao i velike zvijezde show businessa.

Kao i uvjek kod tako velikih događaja, u cjelogodišnju proslavu je bila uključena i medijska promocija, interaktivni portal, edukacijski sadržaji i ono možda najbitnije, omogućavanje mladim, talentiranim muzičarima da dođu u ravnopravnu poziciju s već etabliranim, po pitanju korištenja mobilnog studija.

Nažalost, turneja je bila ograničena samo na američki kontinent.

Povezani članci