Wilko Johnson – “Blow Your Mind”

Lipanj – 2018.

Kad mu je 2012. godine dijagnosticiran rak debelog crijeva, liječnici su mu davali dva do tri mjeseca života.

I što je napravio?
Kao i svaki okorjeli rocker, zajedno sa starim prijateljem Roger Daltreyem ulazi u studio i snima album “Going Back Home”.

Album je trebao izaći nakon njegove smrti, kao neka vrsta ostavštine ovog velikog pub rockera. No, Wilko je doživio dan kad je album izašao, doživio je dan kad se počeo uspinjati na top listama i doživio je dan kad se našao u uži izbor za album godine.

Od tada je prošlo pet godina, Wilko Johnson je još uvijek među nama, živ, življi nego ikada ranije.

I što kao okorjeli rocker radi?
Snima album i to nakon 30 godina od posljednjeg solo ostvarenja, daje mu naslov “Blow Your Mind”.


Wilko Johnson – “Blow Your Mind”

Na albumu se našao friški materijal snimljen u suradnji s mnogobrojnim glazbenicima.

Wilko je ovime stao uz bok besmrtnim rockerima, Ozzy Osbourneu i Keith Richardsu, ali za razliku od njih, on jest medicinski fenomen. Prva su dvojica to odavna prestala biti, nauka je digla ruke od njih.

Wilko je pobrao svjetsku slavu sedamdesetih kad je svojim bendom Dr Feelgood ustoličio pub-rock pokret, koji je dijelom doveo do eksplozije punka koju godinu kasnije. Sastav Dr Feelgood se smatra rodonačelnikom pokreta koji je pokrenuo i preokrenuo muzičku industriju sedamdesetih prošlog stoljeća.

Wilko je cijelo vrijeme aktivan, pogotovo kad mu je 2015. godine dijagnosticirana potpuna odsudnost malignog tkiva iz organizma.

Nakon izlaska albuma “Blow Your Mind” Wilko je krenuo na kraću turneju, bez prelaska La Manchea.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci