Joy Division – „Unknown Pleasures“

Lipanj – 1979.

Joy Division izlazi na svjetlo dana i sa sobom donosi svoj debut album „Unknown Pleasures“.

Album izlazi u post-punk razdoblju i u sebi nosi čudesnu mješavinu punka i The Doorsa.

Slušajući album čak danas, jednostavno je neshvatljivo da ovaj album nije uspio doći na ni jednu listu nakon svog izlaska. Iako iza sebe nije imao singlicu koja bi ga nosila, ipak, album je u samom startu zaslužio daleko bolje i daleko više.

No, kao i uvijek, povijest je korektor, rijetko kad zakaže.

„Unknown Pleasures“ je prepoznat kao manifest svog vremena, koji nosi intimna razmišljanja, strahove i nadasve, shizofreničnu neurozu svog autora.

Njegovo ime je Ian Curtis.

Ako niste nikada čuli za njega, vrijeme je da se prosvijetlite.


Joy Division – “She’s Lost Control”

Najveća autorska ličnost u poeziji, koja staje uz bok samog Morrisona. Dakako, imajući na umu razmak u godinama. Ian nastaje, stvara i nestaje u sasvim drugačijem okruženju i uvjetima.

Za razliku od Morrisona koji je svjesno gurao svoju svijest do granice mogućeg i na tom vrhu igle stvarao najbolju poeziju koju je rock ikada vidio, dotle se Ian Curtis nije trebao gurati do same ivice, on je bio na njoj.


Joy Division – “Disorder”

Sam njegov kraj simbolično, u neku ruku podcrtava sve ovo skupa. O ovoj osebujnoj ličnosti, albumima Joy Division, će biti posvećena serija objava, a dotle, nabavite bilo što od ovog benda i guštajte.

Ovako čudesno i mračno su u povijesti muzike zvučali samo The Doors.


Joy Division – „Unknown Pleasures“ / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci