James Taylor – “Before This World”

Lipanj – 2015.

Nakon više od pola stoljeća plodne karijere, James Taylor je po prvi puta zasjeo na sam vrh američke top liste albuma. Njegov album “Before This World” je na prvom mjestu Billboarda. (Drugoplasirani Adam Lamber je „debelo“ iza njega, s otprilike polovinom njegove tiraže.)

Album je nastajao dugo i mukotrpno, toliko da je negdje na počecima stvaranja obrisa budućeg albuma izgledalo da nikad neće biti gotov. Prema Taylorovim riječima, da bi nastavio i završio rad na albumu, morao se maknut iz komforne sredine. To je i napravio, iznajmio je mali stan u Newportu, (Rhode Island) i u samoći nastavio kreaciju.

Trud nije bio uzaludan, nakon toliko godina odsustva sa scene James Taylor se vratio u velikom stilu, kao nikada do tada. Album “Before This World” uzlijeće na top listu Billboarda i parkira se na prvo mjesto.


James Taylor – “Before This World” 

Po prvi puta u karijeri koja se protegla na pola stoljeća James Taylor je na prvom mjestu. Pa ni to mu nije ulilo samopouzdanje. Po izlasku albuma je najavio kratku turneju, nekoliko koncerata na kojima bi promovirao novi album. Treba li naglasiti da se tih nekoliko koncerata proteglo na dvije godine, koliko je kumulativno trajala turneja koja je započela izlaskom ovog albuma.

Album je postigao solidan uspjeh i u Europi. Nije došao na prvo mjesto u UK, ali i četvrto mjesto je bilo veliki uspjeh.

Ukratko, vjerojatno iznenadivši i samog sebe James Taylor se u novom stoljeću okitio mjestima na top listama i punim dvoranama kao nikad do tada.

Inače, James Taylor je na sceni još od sredine šezdesetih i tijekom godina je postao miljenikom Amerikanaca. Tom imageu je pridonio i brak s mezimicom američke scene Carl Simon.


James Taylor – “Before This World” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci