The Monkees – “Good Times”

Svibanj – 2016.

Ima tome više od pola stoljeća od kako je lansirana serija Monkees u kojoj su glumili budući članovi grupe Monkees, te, nakon koje je bend izdao debut singlicu “Last Train To Clarksville”.

Obljetnici u čast, grupa je lansirala novi album, kojem su dali naziv, “Good Times”, te po njegovom izlasku krenuli na turneju.

Bio je to prvi originalni materijal grupe još od albuma “Justus”, izdanim 1977. godine. Album je kao i njegov prethodnik,“Pool It!”, završio na Top 20 sa obje strane Atlantika. Bila je to  prvoklasna senzacija. Pogotovu u svijetlu činjenice da je bend u biti bio potpuno zaboravljen, osim od strane par domaćica koje su se sjetom sjećale svoje mladosti.

Inače priča o grupi Monkees je pomalo čudna, da ne upotrebim naziv, bizarna. Oformljeni kao teen atrakcija za snimanje TV serije “Monkees”, četvorica mladića nakon prestanka snimanja serije odlučuju nastaviti kao sastav pod istim imenom.


The Monkees – “Good Times”

Na albumu “Good Times” su pored Monkeesa sudjelovali i Noel Gallagher sa svojom kompozicijom, te Rivers Cuomo, Ben Gibbard i mnogi drugi.

Producent je bio Adam Schlesinger (Fountains of Wayne).

Na albumu su se isto tako našle i neke kompozicije koje su Monkees napisali još šezdesetih godina, ali se nisu uspjele naći na njihovim službenim izdanjima. Dio albuma su popunile obrade iz istoga, ranog razdoblja grupe. (Neil Diamond, “Love to Love”, Boyce and Hart, “Whatever’s Right” i pjesma Carole King, “Wasn’t Born To Follow”.)

Uglavnom, ako pogledamo unazad i vidimo što su napravili samo s posljednja dva albuma, nema sumnje da su Monkees u svojoj drugoj mladosti definitivno otklonili stigmu niže razrednih muzičara, plagijatora i nadasve, grupe kojoj drugi sviraju u studiju i pišu pjesme.

Ipak je pola stoljeća bilo dovoljno da se i zadnji “nevjerni Toma” uvjeri u to!


The Monkees – “Good Times” / full album

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci