Dead Can Dance – Zagreb, Vatroslav Lisinski / 10. Svibnja – 2022. / najava

Iako je ovaj koncert već odavno rasprodan, zbog sveopće situacije oko korona pandemije, malo tko je bio zaista siguran da će do njega i doći.

Ali ipak, sad možemo sa sigurnošću najaviti… najznačajniji world music projekt Dead Can Dance, po prvi put nastupa u Hrvatskoj, i to u Zagrebu 10 svibnja 2022. godine, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Domaći fanovi mogu biti posebno zadovoljni, jer europska turneja najavljena za 2021., a koja je odgođena zbog covid pandemije, nije imala u planu i nastup u Hrvatskoj. Ipak, zahvaljujući agenciji Charm Music, ovaj put je Zagreb označen kao jedna od koncertnih točaka.

Sretnici koji su uspjeli na vrijeme kupiti kartu, kojih već odavno nema u slobodnoj prodaji, imati će priliku uživo biti svjedoci ingenioznosti Lise Gerrard i Brendana Perrya.

Ono što nas čeka u Lisinskom je spoj gotičkih i klasičnih stilova glazbe koji se istovremeno miješaju sa tradicionalnom glazbom različitih svjetskih kultura, i sve to na jedan poseban, samo njima svojstven način.

Imajući u vidu da Dead Can Dance njeguju široki opus glazbenih žanrova i da se čak dvadeset članova Dead Can Dance karavane brine o samom nastupu, nema sumnje da nas u Lisinskom čeka pravi spektakl.


Dead Can Dance – “Children of the Sun”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci