Jadranka Stojaković
1950. – 2016.

Svibanj – 2016.

Preminula je Jadranka Stojaković!

Možda će se činiti da ova umjetnica nije iz miljea kojeg pokriva ovaj portal, ali samo na površni pogled.

Jadranka je za života uglazbljivala stihove velikih pjesnika s ovih prostora, (Desanka Maksimović, Aleksa Šantić) i isto tako, obrađivala starogradske pjesme i sevdalinke.

Obrađivala je i rock standarde domaće scene („Ima neka tajna veza“).

Jadranka je većini ostala u memoriji kao autorica glazbene teme za 14. Zimske Olimpijske Igre održane u Sarajevu.

Interesantno je da je u Japanu napravila pristojnu karijeru i u zemlji Izlazećega Sunca bila poprilično poznata. Nažalost uzrok njenih zdravstvenih problema je došao iz te zemlje, jer je prilikom jednog koncerta pala s pozornice. Od tog se pada nije nikada oporavila.

To što nije bila klasična rockerica niti malo ne umanjuje njenu kvalitetu i sam doprinos rock kulturi na ex-YU prostorima.

Vrativši se iz Japana, gdje je provela skoro desetljeće, u rodnom Sarajevu ne nalazi svoj stan, te se seli od nemila do nedraga u potrazi za smještajem. Pomalo tužno izgledaju njene posljednje godine života i borba s uznapredovanom bolešću.

Nagrizena bolešću pronalazi mjesto u staračkom domu u Banja Luci, gdje je i preminula.

Kako bi joj se pomoglo, bili su organizirani humanitarni koncerti i sav prihod je odlazio na njeno liječenje. Nažalost, sva ta pomoć nije bila dovoljna!

R.I.P.!


Jadranka Stojaković – (Goran Bregović) – „Ima neka tajna veza“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci