Diane Arkenstone & David Arkenstone – “Avalon: Between Earth And Sky”

Kraljičino mjesto utjehe

Svaka generacija koja je rođena na ovoj planeti ima svoju energiju i izričaj, i tako se pojavljuje glazba. Ta energija, taj izraz svake od generacija umjetnika, mislim da je to nešto apsolutno prekrasno.”

Diane Arkenstone oduvijek je bila iskrena pripovjedačica, uz strastveno i vješto preplitanje emocija kroz savršen spoj gracioznih melodija, poetskih riječi i vokala. Njen stalni tok energije pisanja pjesama dijelom proizlazi iz bogatstva jedinstvenih životnih iskustava, ne dopuštajući da je životne nedaće ili žanrovske linije spriječe da istražuje dubine glazbe.


Diane Arkenstone, David Arkenstone – “She Reigns Through Tears”

Perspektiva pripovjedača također je jaka značajka u skladbama David Arkenstone-a, no, na ponešto drugačiji način.

Obično me identificiraju kao glazbenika, a to je vrlo logična, praktična definicija moje uloge u umjetnosti. Ipak, na intuitivnijoj razini, vjerujem da mnogi ljudi misle o meni kao pripovjedaču. I to je slika koju imam o sebi – osoba koja poziva ljude da istraže zaludnice svoje mašte, samo što ja koristim note i teksturirane zvukove umjesto ispisanih riječi ili dijaloga. Ponekad kad uđem u studio, pomislim na rečenicu: ‘To nije samo pjesma – to je avantura’.

Često spajajući književnost i glazbenu umjetnost, njegov je stil izrazito vlastiti, odražavajući njegove osobne i moderne verzije orkestralne rock glazbe, ili kako je on voli nazivati ‘cinematic new age rock’. Premda, mješavina raznih egzotičnih ritmova s ​​organskim i sintetičkim zvukovima predstavlja ga više kao uvjerljivog inovatora, nego kao istinskog mistika.


Diane Arkenstone, David Arkenstone – “The Crystal Shores”

Pokrivajući dobar raspon keltskih mitova i nudeći obilje inspiracije, vrlo maštovita fantastična priča o Avalonu, mitskom mjestu idealizirane prošlosti, nastavak je njihovog klasičnog albuma ‘Avalon: A Celtic Legend’. Ali, ovaj put, sa ženskog stajališta, jer ženska energija dobiva snagu i održava na životu taj skladan most između zemaljskog i nebeskog, između onoga što jest i onoga što bi htjeli da bude. ‘Avalon: Between Earth And Sky’ predstavlja kraljičino mjesto utjehe, rast i duboke misli gdje je prolila svoje suze, tugu i stari život, ali i rađanje prekrasne mlade kraljice i njezin iznenadni uspon.

Sukladno temi, prozračni, gotovo nestvarni anđeoski vokali provlače se kroz zamršenu međuigru instrumenata obuhvaćajući više žanrova, istovremeno bilježeći jedinstvenost i sinergiju glazbe, te balans varijacija i dosljednosti između pjesama.


Diane Arkenstone, David Arkenstone – “A Queen Reborn”

Veličanstveno orkestrirane evokativne snimke su glazbeni orijentiri koji nadopunjuju razne tihe, mračne tonove new age neoklasicističkih skladbi s blagim keltskim reminiscencijama čiji se naslovi temelje na tisućljetnim predanjima i konceptima unutar klasične povijesti, mitologije i mašte.

Uz savršenu ravnotežu između dva svijeta: akustičnog i elektronskog, velik dio glazbe je delikatan i hipnotičan te izaziva sjajan osjećaj egzotike i duhovnosti, što pomaže u stvaranju priče o drevnim vremenima kada je život bio jednostavniji i pun avantura, čuda i iznad svega magije!

U svjetlu uvjerenja, oslikavajući detaljne slike čarobnog vremena i mjesta, ovo fantastično putovanje vrlo dobro funkcionira u postavljanju onostranog, dodirujući ga u nama.


*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima na ovom portalu su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav MLP-U portala.


Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Kontakt”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen s portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Kontakt” page, and I’ll delete this video immediately.

Povezani članci